Hoe kunnen hotels met digitale technologieën sterker uit de Coronavirus-crisis komen?

Covid-19 zet niet alleen ons privéleven deze weken en maanden op zijn kop. De verspreiding van het coronavirus heeft ook een enorme impact op veel industrieën wereldwijd. Geannuleerde kamers en vluchten en dus afwezige gasten raken de hotel- en toeristenindustrie heel hard. Volgens de World Travel & Tourism Council lopen door de huidige pandemie tot 50 miljoen banen op de tocht in de wereldwijde reis- en toerismebranche.

In een dergelijke onzekere en uitdagende situatie is het niet alleen verstandig om aandacht te besteden aan een transparante en consistente gastcommunicatie, maar om een ​​langetermijnstrategie te ontwikkelen om zichzelf te reorganiseren in de markt en de verliezen goed te maken zodra de coronaviruscrisis voorbij is . De huidige situatie heeft een enorme impact op de dagelijkse bedrijfsvoering, maar kan ook worden beschouwd als een kans om interne processen te heroverwegen en nieuwe technologieën te overwegen die op lange termijn een positieve impact kunnen hebben op uw bedrijf.

Professionele en consistente gastcommunicatie tijdens coronaviruscrisis

In het midden van een crisis is een professionele en transparante communicatie uiterst belangrijk. Veel reizigers maken zich zorgen over de reisbeperkingen die dagelijks door regeringen worden toegevoegd. Hoteleigenaren moeten daarom in contact blijven met uw gasten en hen empathie tonen. Maak gebruik van uw digitale communicatiekanalen zoals website, e-mail, sms en sociale media om te informeren over updates en om ervoor te zorgen dat uw gasten zich volledig en goed geïnformeerd voelen. Hoewel u uw volledige crisisplan niet openbaar hoeft te delen, is het raadzaam om uw gasten te laten weten hoe u prioriteit geeft aan de veiligheid van werknemers en gasten, hoe u annuleringen en omboekingen behandelt, evenals preventieve maatregelen van uw hotelbedrijf.

Nu, maar ook na de coronaviruscrisis, moeten hotels een communicatiestrategie implementeren die een blijvende, persoonlijke ervaring creëert tijdens de hele gastreis en die de juiste boodschap op het juiste moment overbrengt.

Gebruik de huidige coronavirusperiode om hotelprocedures te optimaliseren en te digitaliseren

Net als na andere crises zullen we zeker een inhaaleffect zien zodra de coronaviruscrisis is overwonnen. Na reisverboden, uitgaansverboden en “sociale afstand” zal de behoefte aan reizen aanzienlijk toenemen. Om dit potentieel optimaal te benutten en er beter uit te komen, moeten hotels de huidige situatie gebruiken om de interne procedures te optimaliseren en nieuwe technologieën te evalueren die hen helpen op de lange termijn een concurrentievoordeel te behalen.

In tijden van crisis is het onvermijdelijk dat hoteliers een omzetdaling zullen meemaken en dat ze gedwongen worden om hun uitgaven op verschillende gebieden te verminderen. Wanneer de vraag echter begint te herstellen, is het tijd om verstandige investeringen te doen. Strategische digitale tools die de operationele efficiëntie verhogen, kosten besparen op de lange termijn en extra inkomsten genereren, zouden met name op de prioriteitenlijst van vooruitstrevende hoteliers moeten staan.

Conclusie

In zo’n onzekere tijd als de huidige coronaviruscrisis doen hotels er verstandig aan om een ​​consistente en transparante communicatie met hun gasten te garanderen. Ze zullen het waarderen om eerlijk behandeld te worden en zullen uw hotel en uw service op de best mogelijke manier onthouden. Om te herstellen van een dergelijke crisis en om het inhaaleffect achteraf optimaal te benutten, moeten hoteliers deze tijd gebruiken om nieuwe tools te evalueren die het meest strategische voordeel voor hun bedrijf bieden. Het verkrijgen van nieuwe concurrentievoordelen kan de marktpositie versterken en zal op de lange termijn zeker zijn vruchten afwerpen.

Over de auteur

Moritz Klussmann is CEO en mede-oprichter van Customer Alliance, een van de Europese marktleiders voor Customer Experience Management en Online Reputation Management. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de strategische focus en winstgevende groei van het bedrijf en stuurt hij de ontwikkeling van het product aanzienlijk aan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: